קבר הבבא סאלי - רבי שמעון בר יוחאי - רשבי
מבין אתרי קברות הצדיקים קבר "הרשב"י" (רבי שמעון בר יוחאי) הוא האתר הנפקד היותר אנו מגלים נתון מעניין שקברו של הבבא סאלי הוא האתר השני החביב ביותר על הציבור הישראלי, בניגוד לאלמוניות שעוטפת את שאר האתרים אצל הבבא סאלי זה שונה כאן יש משפחה שדואגת בעצמה לשימור וטיפוח הקברים. יש לציין שהרשות לשימור האתרים הקדושים משקיעה כספים רבים להפוך כל אתר אתר לנגיש ושמיש למתפלל הישראלי. בנתיבות קבורים שני צדיקים מפורסמים אחד מהם כאמור הוא הבבא סאלי לבית משפחת אבוחצירה הענפה, והשני הוא הבבא שלום למשפחת איפרגן. לשתי המשפחות בנים צדיקים ומקובלים הממשיכים את דרך האבות.
הבבא סאלי - רבי ישראל אבו חצירא
רבי ישראל אבו חצירא הידוע בכינוי הבבא סאלי (הסבא המתפלל) נולד בעיר ריסאני שבמרוקו למשפחה של צדיקים ומקובלים בראשות הסבא הגדול ר' יעקב אבוחצירא אשר כתב ספרים רבים בהלכה מקרא וקבלה, רבי ישראל הלך בדרך אבותיו ומגיל צעיר הנהיג עצמו בדרך של פרישות. הזקנים מספרים, שכבר בהיותו נער החל לצום בימי החול ונהג שלא לאכול בשר, הוא נהג על פי הקבלה, בספר הביוגרפיה שנכתב עליו מופיע כתבים בהם כתוב את כוונות הבעש"ט (רבי ישראל בעל שם טוב) למקווה, אותן נהג לכוון בכל יום לפני שטבל במקווה, בגיל שמונה עשרה אביו נפטר והוא נבחר להנהיג את הקהילה שנותרה במרוקו עד שעלה לארץ ישראל והשתקע בנתיבות. הבבא סאלי התקבל בכל המגזרים בין דתיים בין חילוניים ובין ספרדים לאשכנזים. כולם נהרו אליו לקבל ברכה.
הציון הקדוש
הבבא סאלי נקבר בעירו ועל הציון הקדוש הוקם בניין גדול ומפואר בסגנון בנייה מרוקאי ומסביבו נבנתה חצר בצורת חמסה (קמיע הנחשב למגן מפני עין הרע) לנוי. יום הפטירה של הבבא סאלי הוא ד' בשבט ומידי שנה פוקדים את הציון כרבע מיליון איש.